Ergonomie

De mens is gemaakt om te staan en te bewegen. Een zit-sta bureau zorgt ervoor dat je regelmatig van houding kunt wisselen. De hele dag zitten is erg slecht voor je, de hele dag staan nog slechter. Kijk naar dit filmpje waarom veel zitten erg slecht voor je is.
Play Video

Zuinig zijn op je lichaam, ook op kantoor!

Zuinig zijn op je lichaam, ook op kantoor! Zorg ervoor dat je tijdens kantoorwerkzaamheden goed zit, staat en beweegt. Een goede stoel en goede zitpositie zijn daarvoor essentieel. Maar wat is dan goed? Dit is deels persoonlijke voorkeur, maar richtlijnen zijn er niet voor niets. Vele studies zijn eraan gewijd en evenzoveel conclusies zijn er aan verbonden. Het begint met gezond verstand en een werkplek die op de juiste manier in te stellen is. Stel eerst de bureaustoel goed in en zet pas dan het bureau op de juiste hoogte. De stoelinstelling is leading! Hiervoor zijn aloude basisrichtlijnen; mocht je vrijblijvend advies hierover willen hebben, aarzel niet en neem contact op met Werk Sfeer Kantoorprojecten!

Sfeervolle werkomgeving

...ook ergonomisch

Swopper-Ambience_20 (1)
Thuis kunt je ook RSI krijgen!
Denk ook aan je werkpositie thuis! Het komt regelmatig voor dat mensen op kantoor een prima werkplek hebben maar thuis achter de PC of laptop verkeerd zitten. Werk je regelmatig thuis? Zorg dan ook thuis voor een ergonomisch goede werkplek! Eetkamerstoelen zijn bijvoorbeeld vaak ‘luier’ en lager dan een bureaustoel en de eetkamertafel is vaak te hoog t.o.v. de stoel, waardoor de schouders te hoog komen en ellebogen naar buiten gaan staan. Gevolg: nek-, schouder- en rugklachten! Wees zuinig op je lichaam!
Combineer zittend werken met staand werken!
De mens is gemaakt om te staan en daarom zou het nog beter zijn om, naast zittend, ook staand te werken. Denk aan staand overleg (overleggen worden efficiënter en actiever) maar ook aan staand PC-werk. Hiervoor hebben we de zit-sta tafel waar men zowel zittend als staand aan kan werken. Deze tafel is elektrisch verstelbaar en geeft dus de mogelijkheid om het lichaam goed in beweging te krijgen en te houden. De productiviteitscurve zal gedurende de dag veel minder dalen dan met een traditionele werkplek!
crew-t_stehend

Het is niet alleen belangrijk dat een interieurontwerp mooi is, het moet ook functioneel en ergonomisch verantwoord zijn om echt comfortabel te zijn.

Wil jij ook ergonomisch
verantwoord werken?

Wij helpen je er graag mee!
× Hoe kan ik je helpen?